BAS BOSCH DAKWERKEN

Unikern bouw compact platen.

Bas Bosch is dealer van UniKern® bouw compact platen. Deze zijn opgebouwd uit door thermohardende kunstharsen geïmpregneerde cellulosebanen. Het oppervlak is voorzien van een geïntegreerde decoratieve pigmentlaag in diverse kleuren en dessins..

EEN GRATIS OFFERTE!

Een nieuwe dakkapel?
Laat dat maar aan Bas Bosch over!

BAS BOSCH DAKwerken

Unikern bouw compact platen!

Bas Bosch is dealer van Unikern ‘bouw compact platen’.

UniKern® is een duurzaam en makkelijk te verwerken bouw compact plaat van de hoogste kwaliteit. De homogene plaat is door het gebruik van de beste grondstoffen zeer stabiel, zelfdragend en kleurecht. Gevelbekleding, boeiboorden, dak- en gootranden of dakkapellen zijn de meest gebruikelijke toepassingen voor deze plaat.

UniKern® onderscheidt zich vooral op het gebied van kleurstelling. De plaat is namelijk in de meest gebruikelijke RAL-kleuren van de Nederlandse bouwarchitectuur te verkrijgen, waardoor eindelijk een perfecte combinatie met het hout- en kozijn werk mogelijk is.

meerwaarde-goed-dak

De samenstelling van Unikern plaatmateriaal.

UniKern® bouw compact platen zijn opgebouwd uit door thermohardende kunstharsen geïmpregneerde cellulosebanen. Het oppervlak is voorzien van een geïntegreerde decoratieve pigmentlaag in diverse kleuren en dessins.

De platen worden onder hoge druk en temperatuur tot een homogene plaat geperst en standaard voorzien van een acrylaat toplaag voor een gegarandeerde bescherming tegen UV-licht.

Toepassingen van Unikern bouw compact platen.

De eigenschappen van Unikern bouw compact platen zijn uniek en bieden voordelen die de competitie in plaatmateriaal niet kan evenaren. Daarom heeft Bas Bosch voor dit hoogwaardig product gekozen… en kunt u dit bij Bas bestellen.

 • 2-zijdig in kleur
 • 2-zijdig UV bestendig
 • 10 jaar garantie
 • CE-markering
 • Onderhoudsarm
 • Slag- en stootvast
 • Eenvoudige bewerking
 • Eenvoudige montage
 • Uit voorraad leverbaar

Garantie op Unikern plaatmateriaal.

Op basis van jarenlange praktijkervaring en het hoge kwaliteitsniveau van de gekozen grondstoffen wordt er op de UniKern® bouw compact platen een garantietermijn van 10 jaar verleend. De garantie* heeft betrekking op kleurechtheid, gelijkblijvende mechanische eigenschappen en vrijwaring van delaminatie, gedurende deze periode.

* Voor meer informatie, vraag Bas Bosch naar de garantievoorwaarden.

Reinigingsadvies voor Unikern plaatmateriaal.

Bas Bosch adviseert zijn klanten om Unikern plaatmateriaal jaarlijks te reinigen. Gebruik een niet schurend, oplosmiddelvrij, reinigingsmiddel voor het oppervlak. Een goede autoshampoo creëert een dun waslaagje welke algenvorming tegengaat waardoor het oppervlak langdurig mooi blijft.

Als u zelf Unikern platen bij Bas Bosch komt ophalen.

Tijdens transport en opslag van de UniKern® platen moet u stabiele, deugdelijke pallets gebruik te maken. Zowel in de opslag als op de plek waar u ze gaat gebruiken dienen de platen horizontaal en over het gehele oppervlak ondersteund te worden. De platen moet u afschermen tegen vocht, sterke temperatuurwisselingen, vervuiling en beschadigingen.

De bovenste plaat dient voorzien te zijn van een dekplaat of deklaag. Een foutieve opslag kan tot blijvende vervormingen van de plaat leiden. Bij het laden en lossen zonder heftruck moeten de platen gelijkmatig getild worden… over elkaar schuiven kan het oppervlak beschadigen.

Bewerking van Unikern bouw compact platen.

UniKern® bouw compact platen zijn met normale houtbewerkingsmachines, voorzien van hardmetalen gereedschappen, uitstekend te bewerken.

 • Zagen; het beste resultaat wordt verkregen met een vaste zaagtafel voorzien van een cirkelzaag met trape ziumvlaktand. Hierbij dient de zichtzijde van de plaat naar boven gericht te zijn. Na het zagen eventuele scherpe kanten met een blokje, voorzien van fijn schuurpapier, verwijderen. Unikern® platen altijd schoonzagen!
 • Boren; hiervoor kunnen HSS spiraalboren, voorzien van widia-punt met een tophoek 60-80o gebruikt worden. Om uitsplinteren aan de booruitgang te voorkomen dient aan de onderzijde een plaat hardhout of multiplex gelegd te worden.
 • Frezen; voor een mooie randafwerking zijn hardmetalen frezen geschikt voor een handbovenfrees of een vaste tafelfreesmachine.

Werking van Unikern bouw compact platen.

Bouw compact platen reageren, net als hout, op veranderingen in temperatuur en relatieve vochtigheid. De uitzetting van de UniKern® platen bedraagt maximaal 2,5 mm per m1. Let goed op de ventilatievoorschriften bij de montage.

Voorboren met torxschroeven.

Indien UniKern® platen geschroefd gemonteerd worden dienen deze met roestvaststalen torx-schroeven 4,8 x 38 mm of 4,8 x 25 mm bevestigd te worden. De diameter van het boorgat dient minstens 8 mm te bedragen om uitzetting en krimp mogelijk te maken.

Montage van Unikern bouw compactplaten.

Gevelbekledingspanelen moeten altijd geventileerd worden. Ventilatie moet altijd in verticale richting plaatsvinden. Voor een mooi eindresultaat dient de draagconstructie goed uitgelijnd te zijn.

 • Ventilatieruimte; de doorgaande ventilatieruimte, tussen de panelen en de achtergevel, dient minimaal 20 mm te bedragen. Om deze ruimte te garanderen kan er eventueel een waterkerende, damp open folie strak tegen de isolatie aangebracht worden.
 • Diepte ventilatieopeningen; aan de boven- en onderzijde van de gevelbekleding dienen de ventilatieopeningen minimaal 5 mm te bedragen.
 • Oppervlak ventilatieopening; minimaal 50 cm2 per m1 gevelbekledingsbreedte.
 • Breedte regelwerk; de benodigde breedte varieert afhankelijk van de functie van minimaal 45 mm breed voor de tussenregels tot minimaal 75 mm breed ter plaatse van de voegen.
 • Voegbreedte; minimaal 8 mm + dikte van eventuele voegprofielen.
 • Voeg- en hoekafwerking verticaal; vlak EPDM-band over de volle breedte van alle verticale stijlen.
 • Voegafwerking horizontaal; naar keuze; open, liplas-verbinding of met een profiel.
 • H.o.h. afstanden regelwerk; zie tabel voor toepassingen tot 12 meter hoogte.
 • Nb: Indien de panelen d.m.v. een lijmsysteem gemonteerd worden dient de afstand tussen de verticale regels (A) volgens tabellen gehandhaafd te blijven. Volg de instructies van de lijmleverancier.